Сăutare:carne roșie și procesată
Un consum excesiv de carne cu nitriți crește riscul de cancer, spun cercetătorii
Omul de știință Chris Elliott OBE a cerut miniștrilor britanici să interzică utilizarea nitriților în alimente, după ce cercetările au evidențiat riscul „clar” de a dezvolta cancer în cazul…
-
04 Ianuarie 2023 15:56
Recomandări OMS: Ce alimente trebuie să consumăm în timpul pandemiei COVID-19
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alimentația și hidratarea corespunzătoare sunt vitale în această perioadă. Persoanele care au o dietă echilibrată sunt de regulă mai sănătoase,…
-
16 Aprilie 2020 19:09
STUDIU | Chiar și cantitățile moderate de carne roșie și procesată sunt asociate cu riscul de cancer colorectal
Consumul de șuncă, bacon și carne roșie, chiar și în cantități moderate, este asociat cu un risc ridicat de cancer colorectal, au avertizat specialiștii citați miercuri de Press Association, relatează…
-
17 Aprilie 2019 18:24
STUDIU | Dietele alimentare proaste cauzează mai multe decese la nivel mondial decât numărul celor provocate de fumat
Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial, mai mult decât cele provocate de fumat și de hipertensiunea arterială, potrivit rezultatelor unui studiu desfășurat…
-
04 Aprilie 2019 14:43